Fregat-Lauget
Fregat-Lauget¤
Fregat-Lauget
Fregat-Lauget¤

Velkommen til Fregat-Lauget

Fregatten Jylland ankomst i 1960 til Ebeltoft, og det fik en gruppe borger til, at stifte Fregat-Lauget af 1960 med det formål, at støtte arbejdet for Fregatten Jyllands’ restaurering og forbliven i Ebeltoft. Lauget skal desuden medvirke til festligholdelse af Fregattens mindedage, samt på landsplan arbejde for at udbrede kendskabet og interessen for Fregatten Jylland.

De første 2 formål er jo blevet indfriet, så nu er det nye der har taget over, og det er, at støtte arbejdet for Fregatten Jyllands’ vedligeholdelse, udbrede kenskabet kenskabet til Fregatten Jylland, og historisk formidling. Festligholdelse af fregattens mindedage, Er stadig aktuel, hvor vi hvert år marker køllægningen og stabelafløbningen, samt 9. maj, hvor Fregat-Lauget er med med fanen, og går med i optoget.

Som medlemmer kan optages personer, som har interesse i at medvirke til udbredelse af kendskabet til Fregatten Jylland.
De pågældende skal erklære sig positivt indstillet til formålsparagraffen. Optagelse sker efter anmodning til bestyrelsen og efter dennes godkendelse.

05-09-2023

Ny direktør for fregatten.

Anne-Marie Dohm er ny direktør for Fregatten Jylland

18-08-2023

Udstilling på Fregatten Jylland.

Tema udstilling.


Fregatten Jyllands historie og funktion er mangfoldig, og nu kan museets gæster møde én af de mindre kendte historier; nemlig historien om fregatten Jyllands mange togter baseret på sømændenes vidnesbyrd.
 

10-07-2023

Sommerferie.

Nu er den danske sommer på sit højeste, med høj solskind, og silende regn, lige som vi kender den. Og hvad skal der så ske?

20-06-2023

Fregatten lange kamp.

Fregatten blev skabt til kamp, og sikke en kamp fregatten har været i gemmen. Først kampen ved Helgoland, og siden for at overleve.