Fregat-Lauget
Fregat-Lauget¤
Fregat-Lauget
Fregat-Lauget¤

Velkommen til Fregat-Lauget

Fregatten Jylland ankomst i 1960 til Ebeltoft, og det fik en gruppe borger til, at stifte Fregat-Lauget af 1960 med det formål, at støtte arbejdet for Fregatten Jyllands’ restaurering og forbliven i Ebeltoft. Lauget skal desuden medvirke til festligholdelse af Fregattens mindedage, samt på landsplan arbejde for at udbrede kendskabet og interessen for Fregatten Jylland.

De første 2 formål er jo blevet indfriet, så nu er det nye der har taget over, og det er, at støtte arbejdet for Fregatten Jyllands’ vedligeholdelse, udbrede kenskabet kenskabet til Fregatten Jylland, og historisk formidling. Festligholdelse af fregattens mindedage, Er stadig aktuel, hvor vi hvert år marker køllægningen og stabelafløbningen, samt 9. maj, hvor Fregat-Lauget er med med fanen, og går med i optoget.

Som medlemmer kan optages personer, som har interesse i at medvirke til udbredelse af kendskabet til Fregatten Jylland.
De pågældende skal erklære sig positivt indstillet til formålsparagraffen. Optagelse sker efter anmodning til bestyrelsen og efter dennes godkendelse.

05-06-2024

Så nærmer vi os endelig midsommer – og det er der grund til at fejre.

Derfor vil det glæde Fregatten Jylands personale rigtig meget, hvis netop du har lyst til at fejre Sankt Hans sammen med dem den 23. juni fra kl. 18 ved Fregatten Jylland i Ebeltoft med levende musik, fællessang, bål på vigen og båltale. Dørene åbner kl. 17. 

 

Du kan købe mad og drikkevarer, kaffe og sødt på pladsen. Så du skal bare medbringe venner, familie, naboer og et varmt tæppe.

De glæder sig til at se dig.

05-06-2024

Tema udstilling på Fregatten Jylland.

FREGATTEN I KAMP

Hvis du søger på ordet ’fregat’ på Google, kommer der et par millioner resultater frem.
Det skyldes ikke kun Fregatten Jylland, men afspejler derimod, at de danske fregatter igen spiller en aktiv rolle i konflikter rundt omkring i verden.

Senest har fregatten Iver Huitfeldt forladt Korsør med kurs mod Røde Hav, for at beskytte den internationale skibstrafik.

I år er det

10-05-2024

Den 9. maj deltog Fregat-Lauget med fane.

Fregattens dag 9. maj.

I år var første gang Fregat-Lauget deltog med fane.

02-05-2024

Nu er det mulig for Fregat-Laugets medlemmer at komme i godt selskab.

 MEDLEMMER INVITERES TIL SOMMERMØDE 

MED SPISNING I FREGAT-LAUGET

 Tirsdag den 11. juni 2024 kl. 18.00