< tilbage 05-06-2024 - 08:10

Tema udstilling på Fregatten Jylland.

FREGATTEN I KAMP

Hvis du søger på ordet ’fregat’ på Google, kommer der et par millioner resultater frem.
Det skyldes ikke kun Fregatten Jylland, men afspejler derimod, at de danske fregatter igen spiller en aktiv rolle i konflikter rundt omkring i verden.

Senest har fregatten Iver Huitfeldt forladt Korsør med kurs mod Røde Hav, for at beskytte den internationale skibstrafik.

I år er det

Med fregattens nye lydfortællinger giver de personlige stemmer til fortidens drama. Baseret på søfolkenes erindringer og breve kan du her, med deres egne ord få fortællinger om oplevelserne fra Slaget ved Helgoland. Træd ombord og forestil dig, hvordan det var at deltage i slaget for 160 år siden.

 

På operationsbordet uden bedøvelse.

I en helt ny film fortæller vi krigskirurgens historie fra dengang, hvor det sårede mandskab fik amputeret lemlæstede arme og ben uden bedøvelse. Fregatten Jyllands guide Henrik, som er tidligere stabslæge i forsvarets sanitetskommando, og har fungeret som kirurg ombord på Esben Snare, fortæller i filmen både om krigskirurgi til søs for 160 år siden, men også noget om hvordan det foregår i dag.

 

Den 21. juni kommer så også udstillingen Fregattens ILD.

Her vil der være fortællinger om den ild, som var nødvendig, til at få hverdagen til at funger, men også om den ild der var dødbringende.

 

>> Køb bilet her <<

<